O navă care transportă cereale din Ucraina a eșuat în Canalul Suez

Data actualizării: Data publicării:
Nava M/V Glory încărcată cu cereale din Ucraina
Nava M/V Glory, sub pavilion al Insulelor Marshall, plecase din portul ucrainean Cernomorsk la 25 decembrie cu destinaţia China. Foto: Profimedia Images

Un cargou care transportă cereale din Ucraina spre China a eşuat luni în Canalul Suez, informează Reuters. Autorităţile au reușit între timp să repună nava în stare de plutire.

„M/V Glory a eşuat în timp ce se alătura unui convoi spre sud în apropiere de Alaqantarah. Remorcherele Autorităţii Canalului Suez încearcă în prezent ranfluarea sa”, a anunţat iniţial agentul maritim norvegian Leth pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Între timp, autoritatea mai sus menționată a transmis că nava a fost repusă pe linia de plutire și că incidentul era „puţin susceptibil să întârzie traficul” prin canal.

Nava, sub pavilion al Insulelor Marshall, plecase din portul ucrainean Cernomorsk la 25 decembrie cu destinaţia China, cu o încărcătură de 65.970 tone metrice de porumb, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) care supervizează exporturile de cereale din Ucraina.

JCC - care include reprezentanţi ai ONU, Turciei, Ucrainei şi Rusiei - precizează că nava primise autorizaţia să îşi continue deplasarea din Istanbul după o inspecţie efectuată la data de 3 ianuarie, scrie Agerpres.

Canalul Suez este una din cele mai aglomerate căi maritime din lume şi ruta cea mai scurtă de transport între Europa şi Asia.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri