„Occidentul se joacă cu focul”. Rusia face noi amenințări după declarațiile lui Macron

Data actualizării: Data publicării:
Dmitri Peskov își acoperă urechile cu mâinile
Dmitri Peskov spune că „Occidentul se joacă cu focul”. Foto: Profimedia Images

Regimul de la Kremlin face noi amenințări și avertizează că „nu va tolera imixtiuni” în alegerile prezidențiale programate în Rusia pentru 27 martie, un simulacru ridicol menit să „reconfirme” supremația dictatorului Putin la vârful statului rus. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a simțit nevoia să spună și că Rusia „nu s-a implicat în cele două scrutine anterioare din Statele Unite” și că „Occidentul se joacă cu focul” prin dezbaterea propusă de Emmanuel Macron pentru o eventuală desfășurare de trupe pe frontul din Ucraina, relatează Reuters.

„Niciodată nu ne-am amestecat în alegerile din SUA”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, într-o prelegere susţinută în faţa unor studenţi pe tema stereotipurilor despre Rusia. „Nici de data aceasta nu intenţionăm să ne amestecăm (...) Noi nu dictăm nimănui cum să trăiască, şi nici nu dorim ca alţii să ne dicteze nouă”, a continuat Peskov.

El s-a referit, astfel, şi la „alegerile” prezidenţiale care se vor desfăşura în Rusia pe 27 martie, amenințând că nicio tentativă străină de imixtiune în acest scrutin nu va fi tolerată. Rusiei nu-i pasă de criticile occidentale față de acestui vot, a mai spus reprezentantul statului agresor. 

Rapoarte întocmite în SUA de serviciile secrete şi de un procuror special susţin că Rusia s-a amestecat amplu şi sistematic în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi 2020 prin operaţiuni de influenţă pentru a-l sprijini pe republicanul Donald Trump, care a câştigat scrutinul din 2016 în faţa lui Hillary Clinton, dar l-a pierdut în 2020 în faţa lui Joe Biden, iar scrutinul de anul acesta ar urma să fie o reeditare a celui din 2020 între Trump şi Biden.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia „probabil nu au fost niciodată mai rele”, a mai spus Peskov. „SUA luptă împotriva noastră”, a continuat el, acuzând Occidentul că se joacă cu focul discutând ideea lansată, săptămâna trecută, de preşedintele francez, Emmanuel Macron, despre posibilitatea de a fi trimise trupe străine în Ucraina „pentru ca Rusia să nu câştige acest război”.

Potrivit lui Peskov, Rusia observă „multe declaraţii contradictorii” dinspre Occident cu privire la trimiterea de trupe în Ucraina, dar „simplul fapt de a discuta acest lucru este periculos”.

„Ei se joacă toţi cu focul”, a amenințat reprezentantul regimului criminal de la Kremlin, adăugând că această dezbatere duce la „o degradare suplimentară a situaţiei”. Rusia este hotărâtă să-şi atingă obiectivele în Ucraina şi „este deschisă căilor politice şi diplomatice pentru a le atinge”, a mai spus Peskov.

Citiți și: Şeful spionajului rus, după ce Macron a vorbit de trimiterea de soldaţi NATO în Ucraina: „Ne duce în pragul războiului nuclear”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri