Oficial ucrainean: Nu va avea loc o „afganizare” a războiului din Ucraina

Data publicării:
mihailo podoliak
Mihailo Podoliak, colaborator apropiat al președintelui Volodimir Zelenski, a participat la negocierile cu Rusia. Foto: Profimedia Images

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial la Kiev și negociatorul-șef al Ucrainei în tratativele cu Rusia, spune, sâmbătă, că autoritățile de la Kiev nu se așteaptă la ceea ce numește o „afganizare” a războiului pe care Rusia îl duce împotriva vecinului său de la est de mai bine de o lună. Kievul nu se așteaptă ca acest conflict să devină „de durată și epuizant” pentru Moscova. 

„Rusia se va retrage din toate teritoriile (ucrainene - n.r.), cu excepţia sudului şi estului”, a apreciat Podoliak, într-o postare pe contul său de Twitter. El a adăugat că duşmanul va încerca „să se baricadeze” în aceste regiuni, să-şi reducă pierderile şi „să dicteze condiţiile”.

„Nu ne putem lipsi de armament greu dacă vrem să-i alungăm pe ruşi”, a avertizat Podoliak, citat de Agerpres.

După ce Moscova a realizat în această săptămână o aparentă schimbare de strategie şi a început să-şi regrupeze trupele, mulţi analişti internaţionali au prezis „un război de uzură” care s-ar putea prelungi pe câteva luni.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri