Olaf Scholz, reacție după refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe președintele Germaniei: „Este un pic deranjant”

Data publicării:
Cancelarul german Olaf Scholz la summitul european de la Versailles. Foto Profimedia Images
Cancelarul german Olaf Scholz la summitul european de la Versailles. Foto Profimedia Images

Cancelarul german Olaf Scholz a catalogat „deranjant” refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. În ceea ce îl priveşte, Olaf Scholz nu are planuri imediate de a se deplasa la Kiev.

Frank-Walter Steinmeier, mult timp un susţinător al reconcilierii cu Rusia, a declarat marţi că de la Kiev i s-a transmis că vizita sa nu este binevenită.

Un oficial ucrainean a negat ulterior că preşedintele Volodimir Zelenski a refuzat propunerea de vizită a lui Steinmeier.

„Preşedintele (Steinmeier) ar fi dorit să meargă în Ucraina şi să-i facă o vizită preşedintelui” Zelenski, a spus Scholz.

„Ar fi fost bine să-l primească. Nu doresc să comentez mai mult. Este un pic deranjant, ca să o spun politicos”, a adăugat cancelarul, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Întrebat dacă are el însuşi în plan o vizită la Kiev, Scholz a răspuns că se află în contacte mai regulate cu Zelenski decât aproape orice alt politician occidental.

Și alți politicieni din coaliţia guvernamentală de la Berlin şi-au exprimat iritarea după refuzul Kievului de a-l primi în vizită pe președintele Germaniei.

Refuzul lui Zelenski de a-l invita pe Steinmeier "este mai mult decât supărător", a apreciat Nils Schmid, expert în politică externă al Partidului Social Democrat (SPD), formaţiunea cancelarului Scholz. "Suntem ţări aliate şi ar fi fost un semn bun dacă Steinmeier ar fi mers la Kiev împreună cu alţi şefi de stat", a declarat el postului de radio Deutschalndfunk, apreciind că decizia părţii ucrainene este "complet de neînţeles" pentru mulţi germani.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri