ONU solicită informații Emiratelor Arabe în cazul prințesei Latifa a Dubaiului, ținută ostatică de propria familie

Data actualizării: Data publicării:
printesa Latifa
Prințesa Latifa a Dubaiului ar fi ținută ostatică de propria familie FOTO: captură video BBC

Reprezentanții Națiunilor Unite spun că vor discuta cu autoritățile din Emiratele Arabe Unite despre detenția Prințesei Latifa, fiica emirului din Dubai, care ar fi ținută ostatică de propria familie, după ce încercat să fugă din țară. Într-o înregistrare făcută publică de BBC, Latifa cere ajutor. 

Filmărea a determinat ONU să înceapă să investigheze cazul, notează BBC. Marea Britanie a declarat că imaginile sunt profund tulburătoare. "Suntem îngrijorați", a declarat miercuri secretarul de externe al Regatului Unit, Dominic Raab, adăugând că va urmări foarte atent demersul ONU.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a sugerat că în curând va cere detalii Emiratelor Arabe Unite despre Prințesa Latifa. Grupul de lucru al Națiunilor Unite pentru detenția arbitrară ar putea lansa o anchetă, de îndată ce înregistrarea în care apare prințesa Latifa va fi analizată. 

Fiica șeicului din Dubai, care a încercat să fugă din țară acum trei ani, a trimis mesaje disperate de ajutor. Într-o înregistrare care a ajuns la BBC, prințesa Latifa spune că este sechestrată într-o vilă și păzită de mai mulți polițiști. Aceștia ar fi amenințat-o că nu va mai vedea lumina zilei.

Prințesa Latifa a încercat să fugă în 2018, dar a fost prinsă și adusă înapoi. În 2019, ultima soție a șeicului a reușit să plece din Dubai și să obțină protecția justiției, la Londra.

"Mă aflu într-o vilă. Sunt ţinută ostatică. Această vilă a fost transformată în închisoare, toate ferestrele sunt blocate, nu pot deschide nicio fereastră. Sunt cinci polițiști afară și doi în interiorul casei. În fiecare zi îmi fac griji pentru siguranța și viața mea. Nu știu dacă voi supraviețui. Poliţia m-a amenințat că voi sta în închisoare toată viaţa mea şi că nu voi mai vedea vreodată soarele. Situaţia devine pe zi ce trece mai disperată", a transmis aceasta în înregistrarea făcută publică de BBC. 

Tatăl Prințesei Latifa, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogați conducători din lume, fiind Emirul Dubaiului și vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri