Sari la conținut

Opt suspecți, arestați pentru "jaful secolului". Autoritățile au confiscat dinamite, mitraliere și țepușe

Opt persoane au fost arestate în regiunea braziliană Parana, după ce ar fi jefuit o companie privată de securitate, din seifurile căreia ar fi furat între 8 și 40 de milioane de dolari. Autoritățile au numit acțiunea "jaful secolului" și au declanșat o acțiune de amploare pentru prinderea hoților, scrie CNN.

jaf armat

Poliția crede că suspecții arestați sunt membri ai Primer Comando de la Capital, una dintre cele mai mari organizații criminale din Brazilia. Un ofițer a fost ucis și patru persoane au fost rănite la înfruntarea dintre suspecți și forțele poliției, care a durat aproape două ore. Bărbații au atacat polițiștii cu dinamite și arme de foc, apoi au reușit să fugă și să traverseze granița spre Brazilia, unde au fost prinși de polițiștii brazilieni.

Potrivit unui comunicat al poliției din Brazilia, în operațiunea de arestare a suspecților au fost confiscate șase puști, mai multe mitraliere, două bărci, șapte autovehicule și o sumă nespecificată de bani. Informațiile despre suma furată au variat între 8 și 40 de milioane de dolari, însă autoritățile nu au făcut deocamdată publice aceste date.

Jaful a avut loc luni, Paraguay, lânga granița dintre Brazilia și Argentina. Zeci de bărbați înarmați au detonat explozibil și au incendiat mai multe vehicule, apoi au furat milioane de dolari din Prosegur, o companie privată de securitate. Poliția a pornit într-o cursă nebună pentru prinderea făptașilor, care au fost reținuți în Brazilia. La jaf au participat peste 50 de persoane, care aveau asupra lor arme de calibru mare, dinamite și țepușe de cavalerie.