Părinții copilului care a omorât mai mulți elevi ai unui liceu din Michigan au fost arestați. Ei riscă până la 15 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0646284682
Flori pentru victimele atacului armat de la Liceul OXford din Michigan, Foto: Profimedia Images

Părinții adolescentului din Michigan care a ucis zilele trecute patru elevi la un liceu din statul american Michigan au fost arestați, sâmbătă, după ce au fost căutați de polițiști mai bine de 24 de ore, au anunțat autoritățile din Detroit, potrivit NBC News.

Pe numele lui James şi Jennifer Crumbley au fost formulate patru capete de acuzare pentru omor involuntar, după ce fiul lor în vârstă de 15 ani şi-a împuşcat mortal patru colegi de clasă şi a rănit alţi şapte, marți, la liceul Oxford, situat la circa 60 km la nord de Detroit.

Autorităţile districtuale au precizat, anterior anunţării învinuirii, că avocaţii cuplului au semnalat că părinţii au fost de acord să permită arestarea dacă sunt formulate acuzaţii.

În conformitate cu legea din Michigan, o acuzaţie de omor prin imprudenţă poate fi formulată dacă există dovezi că cineva a contribuit la decesul sau rănirea unei persoane.

James, tatăl adolescentului, este cel care cumpărase cu patru zile înainte arma folosită de acesta pentru atacul de marţi, susțin autorităţile. Însă spre deosebire de alte state americane, în Michigan, proprietarii de arme de foc nu sunt obligaţi prin lege să păstreze armele în locuri inaccesibile pentru copii, iar părinţii sunt rareori acuzaţi de crimele copiilor.

De asemenea, Jennifer, mama adolescentului, era la curent cu problemele de comportant de care băiatul său suferea, arată dovezile strânse de autorități.

În cazul în care vor fi condamnaţi, soţii Crumbley riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani. Fiul lor de 15 ani va fi judecat potrivit legilor care se aplică adulților și riscă închisoarea pe viață.

Atacul comis de băiatul în vârstă de 15 ani, în urma căruia patru adolescenți au fost uciși și șapte au fost răniți, este cel mai grav incident de acest gen petrecut anul acesta în Statele Unite, dar se înscrie într-un șir de asasinate în masă cu arme de foc comise în şcolile americane, care continuă de decenii.

Citiți și: Povestea tânărului care a murit luptându-se cu elevul care comis atacul armat de la liceul din Michigan. Alți 3 colegi au fost uciși

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri