Pasagerii care au mers cu avionul 16 ore și au ajuns tot acasă. Pilotul i-a anunțat abia înainte de aterizare

Data publicării:
Avion în zbor, văzut de jos.
Avion în zbor. Foto: GettyImages

Pasagerii unui avion care decolase din Auckland, Noua Zeelandă, cu destinația New York au aterizat, după 16 ore de zbor, tot în Auckland. Incidentul a avut loc joia trecută, iar avionul a făcut cale întoarsă din cauza unei pene majore de electricitate la aeroportul JFK din New York, relatează CNN.

Terminalul 1 al aeroportului JFK a fost închis și unele dintre zborurile programate să aterizeze acolo au fost deviate. Unele zboruri internaționale au aterizat pe alte aeroporturi - Newark, Washington Dulles, Boston Logan, iar altele s-au întors din drum.

Printre acestea a fost și zborul ANZ2, care s-a întors la jumătatea drumului și a aterizat înapoi în Auckland, la mai bine de 16 ore după ce a plecat de pe același aeroport. Siteul de urmărire a zborurilor FlightAware a înregistrat o durată totală de zbor de 16 ore și 25 de minute.

„Dormeam și m-am trezit cu sentimentul că voi ajunge cu siguranță în JFK în curând”, a povestit unul dintre pasageri, Bryan Gottlieb, într-un mesaj pentru CNN Travel.

„Apoi pasagerul de lângă mine m-a bătut pe umăr și mi-a spus: știai că aproape ne-am întors în Auckland?”, adaugă el.

Gottlieb a spus pasagerul i-a dat vestea cu două sau trei ore înainte ca avionul să aterizeze. Anunțul despre devierea zborului a fost făcut abia înainte de aterizare, deși „se putea vedea ruta pe tracker, iar zvonul se răspândise deja”.

Atunci când a făcut anunțul, pilotul „a recunoscut că decizia s-a bazat parțial pe eficiența programului companiei aeriene și că lipsa unui echipaj pe un alt aeroport în apropiere de JFK ar fi provocat companiei aeriene noi întârzieri”.

Pasagerii nu au fost însă mulțumiți.

„Toată lumea din acel avion ar fi preferat să fie în orice aeroport din SUA, ca să nu mai vorbim despre Newark sau LaGuardia, chiar în aceeași zonă”, a spus Gottlieb, care mergea spre casă după o deplasare de serviciu. El a pierdut, din cauza acestui incident, petrecerea burlacilor organizată pentru fratele lui.

Compania aeriană și-a cerut scuze pentru incident.

Air New Zealand a precizat pentru CNN Travel că „devierea către un alt port american ar fi însemnat ca aeronava să rămână la sol timp de câteva zile, afectând o serie de alte servicii și clienți programați”.

„Ne cerem scuze pentru incident și mulțumim clienților noștri pentru răbdare și înțelegere”, se arată în comunicat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri