Patru salvatori greci, abia ajunși în Libia să ajute după dezastru, au murit într-un accident rutier

Data publicării:
ambulanță în Libia
Ambulanță în Libia. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Patru membri ai unei echipe de salvare greceşti au murit, duminică, într-un accident rutier în Libia, la scurt timp după sosirea lor pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvare declanșate în urma inundaţiilor mortale, a declarat un ministru libian, conform AFP, citat de Agerpres.

„Accidentul oribil” s-a produs în timp ce echipa greacă se afla în drum de la Benghazi la Derna, la 300 de kilometri spre est, a afirmat ministrul sănătăţii din Estul Libian, Othman Abdeljalil, în cursul unei conferinţe de presă în oraşul devastat de inundaţii.

„Echipa era formată din 19 membri. Patru dintre ei au murit, iar ceilalţi 15 au fost răniţi. Opt sunt în stare stabilă, iar ceilalţi şapte în stare critică”, a transmis oficialul.

Accidentul s-a produs când autovehiculul echipei greceşti a intrat în coliziune cu o maşină care transporta o familie libiană, trei dintre membrii acesteia pierzându-şi viaţa, iar alţi doi fiind grav răniţi, a adăugat ministrul.

La Atena, statul major al armatei elene a confirmat că o echipă de salvare trimisă în Libia de ministerul apărării a fost implicată într-un accident rutier, dar s-a limitat la a vorbi despre „răniţi uşor” printre membrii acesteia.

„Se desfăşoară o operaţiune de repatriere a acestor persoane de la Benghazi”, potrivit autorităţilor de la Atena care au anunţat trimiterea în Libia în acest scop a unui avion C-130 al armatei elene cu o echipă medicală la bord.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri