Video Povestea fetei de 17 ani care a supraviețuit 3 săptămâni pe o barcă, în Atlantic, fără mâncare și apă

Data publicării:
barba plutind in deriva
A supraviețuit 3 săptămâni pe o barcă, în Atlantic, fără mâncare și apă FOTO: captură video BBC

O adolescentă de 17 ani a supraviețuit fără mâncare și apă timp de 3 săptămâni, barca în care se afla fiind descoperită după 22 de zile plutind în derivă în Oceanul Atlantic.

Tânără de 17 ani, din Coasta de Fildeș, și-a împărtășit povestea incredibilă într-un reportaj realizat de BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aicha este unul din cei trei supraviețuitori, dintr-un total de 59 de pasageri, recuperându-se după 10 zile de spitalizare.

Aceasta este cea mai mare tragedie cunoscută care implică bărci cu migranți, în largul Insulelor Canare.

Aicha și-a părăsit orașul natal în luna noiembrie și a mers în Mauritania, de unde a luat barca. Doar sora ei mai mare îi cunoștea planurile riscante. Aicha a fost salvată de Forțele Aeriene spaniole, iar acum unul din piloții salvatori și familia lui au vizitat-o și i-au propus să locuiască cu ei. „Era un mormânt uriaș în mijlocul oceanului”, a declarat pilotul, Juan Carlos Serrano.

Tânăra spune că au rămas fără apă și mâncare pe barcă la două zile după ce au plecat din Mauritania, iar după alte două zile s-a terminat și combustibilul. Ambarcațiunea a rămas astfel în voia curenților și a plutit în derivă timp de 3 săptămâni departe de rutele maritime.

Primii pasageri care au murit au fost aruncați în apele oceanului, dar apoi cei rămași în viață erau prea slăbiți să mai facă asta și au rămas în barcă alături de cadavre. „Am crezut că vom muri cu toții”, spune Aicha.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri