Premierul Italiei anunţă măsuri fără precedent din cauza coronavirusului: Ce am făcut în oraşele mici nu putem aplica în Milano

Data actualizării: Data publicării:
Tânăr cu mască de protecție în Italia, în perioada pandemiei de coronavirus.
Foto: Profimedia Images

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că autoritățile italiene au luat măsuri fără precedent pentru a limita riscul de răspândire a coronavirusului COVID-19 și că temerile privind stocul de alimente din orașele afectate de virus, nu sunt îndreptățile, scrie Sky TG24, citat de Mediafax.

„Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare", a declarat Conte într-un interviu acordat televiziunilor italiene.

„Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile. Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toți cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea țării”, a spus Giuseppe Conte.

Premierul a recunoscut că această epidemie ar putea avea efecte asupra economiei țării.

Conte a ținut să dea asigurări populației că nu vor exista probleme în ceea ce privește stocurile de alimente în orașele afectate de noul coronavirus.

„Există o preocupare în ceea ce privește stocul de produse alimentare din unele orașe, dar nu ne confruntăm cu o penurie de alimente”, a explicat premierul, care promite că sunt luate toate măsurile pentru o aprovizionare permanentă a populației din regiunile afectate.

După ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în Milano, Giuseppe Conte a spus că măsurile care trebuie luate în oraș vor fi diferite față de cele din celelalte 10 orășele în care au fost identificate cazuri.

„Va trebui să adaptăm măsurile pe care le luăm la specificul fiecărei zone. Măsurile care pot fi eficiente în orașele mici, nu le putem aplica în Milano”, a conchis premierul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri