Presa din China: Marea Britanie trebuie să accepte responsabilitatea pentru cele 39 de cadavre descoperite într-un camion

Data publicării:
camion marea britanie
Foto: GettyImages

Marea Britanie şi alte ţări europene trebuie să accepte o anumită responsabilitate pentru decesul a 39 de persoane, care ar fi cetăţeni chinezi, ce au fost găsiţi morţi într-un camion frigorific în apropiere de Londra, a informat vineri publicaţia chineză Global Times, potrivit MEDIAFAX.

Paramedicii şi poliţia au găsit miercuri cadavrele a 31 de bărbaţi şi opt femei pe o proprietate industrială din Grays din Essex, la aproximativ 30 km est de capitala britanică.

În acest moment era imposibil de spus cât de multă responsabilitate ar avea morţii pentru tragedie, a scris cotidianul chinez într-un editorial.

„Dar un asemenea dezastru umanitar a avut loc sub ochii britanicilor şi a europenilor. Este clar că Marea Britanie şi ţările europene nu şi-au îndeplinit responsabilitatea de a-i proteja pe aceşti oameni de o astfel de moarte", mai notează publicaţia.

Chiar dacă s-ar fi descoperit că au intrat ilegal în ţară, moartea victimelor nu a fost din vina lor, a adăugat cotidianul, care este publicat de Ziarul Popular oficial al Partidului Comunist.

„Sperăm că Marea Britanie şi ţările europene îşi vor pune în aplicare diversele angajamente faţă de drepturile omului şi vor depune eforturi pentru ca cetăţenii chinezi să nu fie abuzaţi şi să moară subit.”

Marea Britanie pare să nu fi învăţat lecţia sa de la incidentul din Dover din urmă cu două decenii, a adăugat acesta.

„Imaginaţi-vă cât de bine ar acţiona ţările europene dacă zeci de europeni ar fi omorâţi în mod tragic în vreun fel”, se arată în articol.

„Poporul britanic şi ţările europene ar putea să se întrebe de ce nu au reuşit să evite o tragedie similară ... Au întreprins toate măsurile serioase de remediere a situaţiei pe care le-ar putea lua?”, adaugă articolul.

China nu a confirmat oficial că victimele sunt cetăţeni de-ai săi.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri