Presa locală din SUA publică o nouă înregistrare incriminatorie cu Trump care cere unor oficiali să nu valideze victoria lui Biden

Data publicării:
Donald Trump vorbește la telefon în biroul oval
Foto: Gulliver/GettyImages

O înregistrare a unui apel telefonic, publicată, joi, de cotidianul local american The Detroit News, dezvăluie presiuni exercitate de Donald Trump, la acea vreme preşedintele Statelor Unite, asupra unor oficiali republicani din statul Michigan, câștigat de Joe Biden la alegerile din 2020, cu scopul de a-i descuraja să valideze rezultatul alegerilor în acest stat.

Potrivit acestei înregistrări, Trump a exercitat presiuni, pe 17 noiembrie 2020, asupra a doi agenţi electoriali republicani din Michigan, care tocmai votaseră în favoarea certificării rezultatului alegerilor prezidenţiale în comitatul lor, în care Joe Biden a obţinut o victorie zdrobitoare.

„Trebuie să ne batem pentru ţara noastră, nu putem să-i lăsăm pe oamenii ăştia să ne fure ţara”, le spunea Trump celor doi republicani din comitatul Wayne - Monica Palmer şi William Hartman. Preşedinta Comitetului Naţional Republican,Ronna McDaniel, originară din Michigan, a participat la apelul telefonic.

„Dacă puteţi, întoarceţi-vă acasă astă seară, nu semnaţi documentul”, le spunea ea în înregistrare celor doi, asigurându-i că „vă vom găsi avocaţi”, referindu-se la rezultatul oficial al alegerilor în comitat. Donald Trump le spunea că este de acord cu ea. „Ne vom ocupa noi”, spunea președintele, incriminându-se.

Cei doi oficiali au părăsit, ulterior, reuniunea cu privire la certificare fără să semneze documentul. A doua zi, ei au încercat, fără succes, să revină asupra votului lor în favoarea certificării, pretinzând că au fost supuşi unor presiuni, scrie The Detroit News.  Aproape 18% din populaţia statului Michigan locuieşte în comitatul Wayne.

„Ceea ce am spus în mod public şi am repetat la acea vreme (...) este că existau numeroase dovezi care justificau un audit”, a declarat Ronna McDaniel.

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Donald Trump, Steven Cheung, a declarat că fostul preşedinte voia „să vegheze scrupulos la respectarea legilor şi să garanteze integritatea alegerilor, inclusiv anchetând alegerile prezidenţiale trucate şi furate din 2020”. Donald Trump și acoliții săi continuă să susțină în mod ridicol și fără dovezi că alegerile prezidențiale din 2020, câștigate de Joe Biden au fost „fraudate”.

Donald Trump, în vârstă de 77  ani, urmează să fie judecat, în martie, la Washington, cu privire la încercări ilegale de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020.

El este acuzat de exercitarea unor presiuni electorale în statul Georgia unde, potrivit unei înregistrări a unui apel telefonic, i-a cerut lui Brad Raffensperger, un oficial de rang înalt din acest stat, „să găsească” aproape 12.000 de buletine de vot în favoarea sa, pentru a „recupera” înfrângerea în alegeri.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri