Președintele din Uganda a slăbit 30 de kilograme cu manioc și cartofi

Data publicării:
Ugandan President Yoweri Museveni on 6-day trek through woods
Foto: EPA/STR

Yoweri Museveni, președintele din Uganda, a slăbit 30 de kilograme cu o dietă compusă din manioc, cartofi și legume, potrivit BBC.

"Sunt mereu în formă, dar doctorii mi-au arătat greșelile făcute în trecut și am decis să slăbesc", a declarat Museveni pentru BBC.

Liderul african de 75 de ani a povestit că își neglija greutatea și ajunsese la 106 kilograme.

Museveni a negat comentariile de pe rețelele de socializare potrivit cărora "arată obosit", spunând că a vrut să piardă din greutate.

Într-o postare pe blogul său personal, făcută luna trecută, Museveni a spus că s-a îngrășat "pentru că doctorii nu ne-au explicat clar greșeala pe care o facem atunci când nu combatem fenomenul de îngrășare".

Museveni a adăugat că greutatea sa actuală, de 76 de kilograme, este potrivită pentru înălțimea sa de 1,70 metri.

Secretul lui Museveni: manioc și cartofi irlandezi

Președintele Ugandei nu a dezvăluit în cât timp a slăbit cele 30 de kilograme. "Mâncam manioc, pentru că nu îmi plac felurile de mâncare europene sau asiatice. Îmi place mâncarea noastră: manioc, banane, mei și legume", a declarat Yoweri Museveni pentru BBC.

"În mod normal, mănânc o cantitate mică de manioc dimineața, apoi sar prânzul și beau apă și cafea fără zahăr. Seara, pe la 7, mănânc doi cartofi irlandezi și multe legume pentru păcăli stomacul", a adăugat Museveni.

Yoweri Museveni i-a sfătuit de multe ori pe locuitorii din țara sa să respingă mâncărurile vestice și să consume produse locale, pentru că sunt mai sănătoase și țin la depărtare bolile.

Museveni se află la putere în Uganda din 1986, iar în 2021 se pregătește să candideze pentru al șaselea mandat.

În urmă cu două săptămâni, Museveni a parcurs pe jos drumul de 195 de kilometri prin Uganda pe care forțele sale l-au făcut în 1986, când au preluat puterea după căderea guvernului Milton Obote.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri