Preşedintele Poloniei: Statele NATO trebuie să-şi crească producţia de muniţie în faţa ameninţării Rusiei

Data publicării:
Președintele Poloniei, Andrzej Duda.
Președintele Poloniei, Andrzej Duda. Foto: Profimedia Images

Preşedintele polonez Andrzej Duda a făcut apel către statele din NATO să-şi crească producţia de muniţie pentru a descuraja potenţiale atacuri din partea Rusiei.

Întreaga Europa trebuie să-şi unească forţele cu Statele Unite pentru a produce mai multă (muniţie), mai ales obuze de artilerie. Este necesar pentru a ne asigura securitatea”, a spus Duda într-un interviu acordat joi seara televiziunii lituaniene, potrivit Agerpres.

Dacă NATO vrea cu adevărat să descurajeze potenţiale atacuri, ar trebui să producă aceeaşi cantitate de muniţie ca Rusia, a mai spus Duda.

Preşedintele polonez s-a aflat în Lituania pentru a participa la summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Vilnius. Platforma politică reuneşte 13 state membre ale UE cu ieşire la Marea Baltică, Marea Adriatică şi Marea Neagră.

Duda a spus că Rusia va putea produce în curând peste două milioane de obuze de artilerie pe an şi că proviziile de muniţii în ţările NATO sunt insuficiente.

Preşedintele polonez a cerut, de asemenea, o „politică dură de creştere a potenţialului de apărare în Occident”.

Aceasta este „cea mai importantă sarcină” a statelor NATO în prezent, inclusiv a ţărilor din Europa Centrală.

El a subliniat că acest lucru şi sprijinul pentru Ucraina vor permite Occidentului să se apere împotriva imperialismului rus.

Ucraina luptă împotriva invaziei ruse asupra teritoriului său de peste doi ani şi depinde în mare măsură de sprijinul occidental pentru echipamentul său militar, notează dpa.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri