Prima demisie după ce premierul Giorgia Meloni a căzut victimă farselor unor comedianți ruși

Data publicării:
Giorgia Meloni se ține cu mâna de cap
Giorgia Meloni, prim-ministra guvernului Italiei. Foto: Profimedia Images

Premierul Italiei, Georgia Meloni, a anunţat, vineri, că unul dintre consilierii săi diplomatici a demisionat, asumându-şi astfel responsabilitatea pentru o farsă pe care comedianţii ruşi Vovan şi Lexus i-au făcut-o șefei guvernului italian, relatează Reuters.

„Această problemă nu a fost bine gestionată, regretăm cu toţii, ambasadorul (Francesco) Talo şi-a asumat responsabilitatea”, a declarat Georgia Meloni în anunţul ei despre demisia consilierului său de politică externă.

În respectiva discuţie, care a avut loc în septembrie în timp ce se afla la Adunarea Generală a ONU, Meloni a vorbit despre „oboseala” internaţională faţă de războiul din Ucraina şi s-a plâns că Italia este prea puţin sprijinită de partenerii săi din UE în problema migraţiei, fără să-şi dea seama că la capătul firului se află un impostor, acesta prezentându-se drept „preşedintele Comisiei Uniunii Africane”. Abia după ce comedianţii ruşi au publicat săptămâna aceasta convorbirea Georgia Meloni a realizat în ce capcană a picat.

Pretinsul oficial african a întrebat-o despre războiul din Ucraina şi dacă întrevede vreun final al acestuia. „Văd că mulţi au obosit. Sincer vorbind, s-ar putea să ne apropiem de momentul în care toţi vor înţelege că avem nevoie de o cale de ieşire. Problema este de a găsi o cale de ieşire acceptabilă pentru ambele părţi fără a distruge dreptul internaţional”, a mărturisit şefa guvernului italian, care sprijină Ucraina cu armament în războiul cu Rusia.

În ce priveşte migraţia, Meloni s-a arătat foarte critică faţă de modul în care UE gestionează această problemă. „Nici nu mi-au răspuns la telefon când i-am sunat. Toţi sunt de acord că Italia trebuie să rezolve singură această problemă, iar asta este o poziţie foarte stupidă”, spune ea despre liderii europeni.

Comedianul rus Lexus, pe numele său real Alexei Stoliarov, „oficialul african” care a vorbit cu Meloni, a declarat agenţiei Reuters că a apreciat sinceritatea ei, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul farselor de acelaşi fel pe care el şi colegul său Vovan le-au făcut altor politicieni occidentali.

„Din păcate, spre deosebire de ea, mulţi politicieni europeni se comportă ca un fel de roboţi programaţi şi exprimă numai punctele de vedere vehiculate prin propriile lor cercuri”, a remarcat Lexus.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri