Primul „milenial” beatificat de Biserica Catolică. Era supranumit „influencerul” lui Dumnezeu

Data publicării:
Ceremonie de beatificare a adolescentului Carlo Acutis, supranumit și „influencerul lui Dumnezeu”
Ceremonie de beatificare a adolescentului Carlo Acutis, supranumit și „influencerul lui Dumnezeu” Foto: Profimedia

Un adolescent italian răpus de leucemie acum 14 ani este primul „milenial” beatificat de Biserica Catolică. Carlo Acutis avea 15 ani când a pierdut lupta cu boala.

Adolescentul se făcuse remarcat ca un mic geniu al informaticii. Era supranumit „influencerul” lui Dumnezeu. Dar pe lângă o minte strălucitoare, avea și un suflet blând. A atras atenția prin multiplele sale acțiuni caritabile.

Carlo Acutis era din Milano, un tânăr profund religios şi pasionat de computere, care a considerat că internetul este o modalitate de răspândire a credinţei catolice. Acutis i-a ajutat pe preoţi să realizeze site-uri de internet pentru parohiile lor şi a creat o expoziţie online despre miracolele religioase din lume.

Tânărul obişnuia, de asemenea, să iasă noaptea şi să ofere pături şi hrană persoanelor fără adăpost, participa în fiecare zi la slujbe şi îşi dona banii de buzunar unei organizaţii catolice caritabile.

Minunea pe care a făcut-o Carlo Acutis

În 2019, Papa Francisc l-a menţionat drept model pentru generaţiile mai tinere care sunt expuse riscului de „egoism, izolare şi plăceri trecătoare” odată cu expunerea la lumea digitală. Carlo Acutis „a ştiut să folosească noile tehnici de comunicare pentru a transmite Evanghelia, nu a căzut în capcană”, a spus Papa.

În februarie, Papa Francisc a autorizat Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor să promulge o serie de noi decrete pentru beatificare după ce Vaticanul a recunoscut drept o minune vindecarea din 2013 a unui băiat brazilian care suferea de o rară afecţiune pancreatică în urma rugăciunilor adresate lui Acutis.

După decesul survenit în 2006, inima adolescentului a fost păstrată ca relicvă și așezată lângă altarul unei biserici.

În perioada premergătoare ceremoniei de beatificare, trupul îmbălsămat al lui Acutis a fost expus spre a fi venerat de credincioşi. Acesta era îmbrăcat în jeanşi, bluză din flanel şi pantofi sport, ţinând în mână un rozariu.

La ceremonia beatificării, etapă premergătoare sanctificării în Biserica Catolică, au participat duminică familia și mai mulți tineri.

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri