Profesoara din SUA condamnată pentru că a violat un elev de 13 ani a murit. După ispășirea pedepsei, cei doi s-au căsătorit

Data actualizării: Data publicării:
Mary Kay Letourneau
Mary Kay Letourneau la tribunal. Sursa foto: Profimedia Images

O fostă profesoară din statul american Washington, condamnată la închisoare în 1997, după ce a avut o relație cu un elev de clasa a 6-a, a murit la 58 de ani, fiind bolnavă de cancer, informează BBC.

Povestea lui Mary Kay Letourneau a devenit cunoscută la nivel internațional în 1997.

Atunci, profesoara în vârstă de 34 de ani, căsătorită și cu alți patru copii, a rămas însărcinată cu un elev de clasa a 6-a, Vili Fualaau. Femeia și-a recunoscut fapta și a fost condamnată la o pedeapsă mai mică, de doar șase luni de închisoare, după ce a încheiat o înțelegere cu autoritățile americane. Înainte să fie încarcerată, a născut copilul lui Fualaau.

Când a ieșit din închisoare, Mary Kay Letourneau a fost prinsă din nou cu adolescentul, deși condițiile eliberării prevedeau să nu ia contact cu el. Ulterior, femeia a executat întrega pedeapsă inițială, de șapte ani de închisoare. În 1998 a născut al doilea copil al lui Vili Fualaau, în detenție.

Mary Kay Letourneau și Vili Fualaau s-au căsătorit în 2005, după eliberarea ei. Cei doi copii născuți de Letourneau au fost crescuți de familia băiatului pe durata încarcerării femeii.

Avocatul lui Letourneau, David Gehrke, a anunțat că fosta profesoara era bolnavă de șase luni și a murit în locuința ei, înconjurată de copii și Vili Fualaau. Cei doi divorțaseră în 2017, după 12 ani de căsnicie.

Editor web: V.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri