Proteste în marile oraşe americane: Nu vrem război cu Iranul!

Data actualizării: Data publicării:
Anti-War Protest New York
FOTO: Agerpres

Manifestanții din zeci de orașe din SUA s-au adunat sâmbătă pentru a protesta faţă de uciderea de către administrația Trump a generalului iranian Qasem Soleimani și a deciziei de a trimite mii de trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, relatează Associated Press.

Peste 70 de proteste au fost organizate de CODEPINK și Act Now to Stop War and End Racism, o coaliție anti-război din SUA, împreună cu alte grupuri.

De la Tampa la Philadelphia și de la San Francisco până la New York, protestatarii au purtat însemne și au scandat sloganuri anti-război.

Președintele Donald Trump a ordonat atacul aerian de vineri în apropierea aeroportului internațional din Bagdad, în care a fost ucis generalul Qasem Soleimani, șeful Forței de elită a Iranului Quds, care a fost acuzat de atacuri asupra trupelor americane și a aliaților americani cu zeci de ani în urmă.

Iranul a promis răzbunare, ridicând temerile unui război total, dar nu este clar cum sau când ar putea veni un răspuns.

Organizatorii protestului au declarat că administrația Trump a început în esență un război cu Iranul, prin asasinarea lui Soleimani, scrie Mediafax.

La Miami, s-au adunat aproape 50 de protestatari. Șoferii au auzit oameni care strigau: „Nu mai sunt crime de drone”, „Vrem pace acum” și „Ce vrem? Pacea în Iran. ”

Câteva sute de manifestanți s-au adunat sâmbătă în Times Square scandând „Fără dreptate, nicio pace, SUA din Orientul Mijlociu!”

„Statele Unite încearcă să folosească Irakul ca război proxy”, a spus Russell Branca, 72 de ani, din Queens. „Dacă Statele Unite și Iranul se vor lupta, nu va fi în Statele Unite și nu va fi în Iran, va fi în alte locuri. Și este doar o nebunie, deoarece nimic din toate acestea nu este necesar”, a adăugat acesta.

În Minneapolis, protestatarii s-au adunat în apropierea Universității din Minnesota, purtând pancarte și scandând. Printre ei se număra Meredith Aby, un lider al Comitetului local anti-război.

„Trebuie să părăsim Irakul, să nu mai trimitem mii de trupe. Trebuie să încercăm să calmăm lucrurile cu Iranul, să nu turnăm gaz pe foc”, a spus Aby, 47 de ani.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri