Putin a fost declarat oficial câștigătorul alegerilor cu 87,28% din voturi

Data publicării:
Femeie în fața unui ecran cu portretul lui Putin și scorul lui de la prezidențiale
Diferențele de scor între primele rezultatele parțiale și cel final sunt minime. Foto: Profimedia Images

Comitetul Electoral Central din Rusia l-a declarat, joi, în mod oficial pe Putin câștigătorul alegerilor prezidențiale de săptămâna trecută, relatează The Moscow Times. Simulacrul în care dictatorul pretinde că a obținut 87,26% din voturi a fost organizat pentru a menține iluzia democrației în Rusia.

Instituțiile goale de conținut ale dictaturii de la Kremlin susțin că 76,27 milioane de voturi au fost exprimate în favoarea lui Putin, adică 87,28%.

Conform șefei comitetului, Ella Pamfilova, candidatul comunist Haritonov s-a plasat pe locul doi cu 4,31% din voturi, în timp ce candidații Davankov și Sluțki au luat 3,85% și respectiv 3,20%.

Alegerile prezidențiale trucate s-au defășurat fără participarea vreunei opoziții reale, majoritatea adversarilor regimului fiind închiși, uciși sau descalificați pe motive procedurale.

Conform analistului Ivan Șukșin, analizele independente sugerează că aproximativ 22 de milioane de voturi au fost frauduloase.

În plus, climatul de tensiune, dictatură și represiune fac ca rezultatul alegerilor să fie viciat de la bun început. Kremlinul insistă, însă, că e „imposibil de pus la îndoială” ideea că alegerile au fost „fără cusur”.

Citiți și: Ce spun moscoviții despre „realegerea” lui Putin: „Ne întoarcem în era sovietică”, „E diavolul pe care-l cunoaștem”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri