Putin, atac halucinant împotriva țărilor din Occident: Vor sa impună o religie răsturnată, Satanismul pur

Data actualizării: Data publicării:
Putin profimedia
Preşedintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a lansat un atac fără precedent la adresa Vestului și a civilizației occidentale în cuvântarea sa de vineri, ținută cu ocazia anexării ilegale a teritoriilor ocupate din Ucraina. Liderul de la Kremlin a apelat la toate sperietorile și simbolurile folosite în retorica extremistă, într-un discurs menit să zugrăvească Occidentul în cele mai sumbre culori. De la pilde biblice până la conspiraționisme, Putin nu a ratat niciun „argument” pentru a demonstra că civilizația occidentală este „satanism pur”.

Vladimir Putin a ținut vineri un lung discurs la Kremlin, în fața sutelor de oficiali aduși să participe la ceremonia de anexare ilegală a regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie din Ucraina. În cadrul speech-ului, Putin a folosit din abundență simbolurile și teoriile la care apelează extremiștii și conspiraționiștii când dau vina pe Vest că vrea să supună întreaga omenire prin mecanisme oculte.

Putin a vorbit despre amenințarea operațiilor de schimbare de sex la copii, despre experimente pe copii, despre lipsa de umanitate și valori a Occidentului, a făcut trimiteri la Biblie și a spus, nici mai mult, nici mai puțin, că civilizația occidentală înseamnă „satanism pur”.

Vreau să mă adresez tuturor cetățenilor Rusiei: vrem să avem aici, în țara noastră, în Rusia, «părintele numărul 1, părintele numărul 2 și părintele numărul 3» (și-au pierdut mințile!), în loc de mamă și tată? Vrem ca școala să le impună copiilor noștri, chiar de la început, perversiuni care duc la degradare și extincție? Vrem să le băgăm în cap idei că există și alte genuri în afară de femeie și bărbat și să le facem operații de schimbare a sexului? Asta vrem pentru țara noastră și pentru copiii noștri? Este inacceptabil. Noi avem un viitor diferit, al nostru.

(...)

Vreau să repet că dictatura elitelor occidentale țintește toate societățile, inclusiv cetățenii țărilor occidentale. Această renunțare completă la ceea ce înseamnă să fii om, renunțarea la credință și valorile tradiționale, suprimarea libertății seamănă cu o «religie răsturnată» - satanism pur. Devoalând falșii Mesia, Isus Cristos a spus în predica de pe munte: «După roadele lor îi veți cunoaște». Oamenii văd deja aceste fructe otrăvitoare, și nu numai la noi în țară, ci în toate țările, inclusiv mulți dintre oamenii din Occident.

(...)

Lupta la care ne-au chemat destinul și istoria este o luptă pentru poporul nostru, pentru măreața Rusie istorică. Pentru măreața Rusie istorică, pentru generațiile viitoare, copiii noștri, nepoții noștri, stră-stănepoții noștri. Trebuie să-i apărăm de sclavie și de experimentele monstruoase concepute să le schilodească mințile și sufletele.

Acestea sunt doar câteva din declarațiile făcute de Putin la ceremonia de anexare ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina. Discursul său a fost transcris pe pagina Kremlinului.

Vladimir Putin a semnat decretele prin care a anexat ilegal teritoriilor ocupate din Ucraina la Rusia, după referendumurile-farsă ilegale pe care rușii le-au organizat de-a lungul săptămânii care a trecut.

Rușii au organizat o ceremonie somptuoasă pentru anexarea teritoriilor ocupate, o decizie prin care vor să-și întărească amenințările cu arma nucleară și să descurajeze armata ucraineană eliberatoare din a-și recupera teritoriile, și o mare manifestație publică în Piața Roșie din Moscova, pentru a celebra așa-zisa victorie împotriva ucrainenilor.

Citește și: Analiză The Guardian. Putin a vorbit ca un taximetrist, nu ca un șef de stat. „Clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri