Putin l-a criticat pe Macron pentru publicarea discuției telefonice pe care au avut-o înainte de război și a numit-o pe Pelosi „mamaie"

Data publicării:
Vladimir Putin ține un discurs la Clubul de Discuții de la Valdai din regiunea Moscovei.
Condițiile pe care Rusia le impune Occidentului pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Putin a criticat Franța pentru că a publicat convorbirea telefonică pe care a avut-o cu președintele Emmanuel Macron înainte ca Moscova să trimită zeci de mii de soldați în Ucraina în februarie, potrivit The Guardian.

Putin a spus în discursul său de joi că publicarea înregistrării a arătat că conversațiile pe care le-a avut cu liderul francez erau ascultate.

El a spus că acuzațiile Occidentului că Rusia a fost în spatele exploziilor la gazoductul Nord Stream sunt „nebunești” în declarațiile sale de la Valdai.

Poliția daneză a spus că explozii puternice au provocat rupturi la gazoductele submarine Nord Stream și Nord Stream 2, posibil scoțându-le permanent din uz.

Putin a precizat anterior că Occidentul a aruncat în aer conductele, în vreme ce liderii europeni au acuzat Rusia de sabotaj.

Putin a mai spus joi că SUA a greșit atunci când și-a distrus relațiile cu China din cauza Taiwanului, transmite Reuters.

Putin a afirmat că Rusia recunoaște Taiwan ca parte a Republicii Populare China și că vizitele făcute de oficialii americani, inclusiv liderul Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi – pe care Putin a numit-o „mamaie” – în Taiwan au fost o provocare.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri