Putin vrea să-i transforme pe ucraineni în ruși. Un decret de la Kremlin simplifică obținerea cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin vărbește stând la o masă.
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a semnat, luni, un nou decret prin care se simplifică procedura de obținere a cetățeniei ruse de către toți cetățenii ucraineni, o măsură implementată inițial doar în teritoriile ucrainene ocupate de invadatori, care se extinde, acum, pentru toți ucrainenii, relatează Reuters.

„Cetăţenii Ucrainei (...) dispun de dreptul de a solicita cetăţenia Federaţiei Ruse conform procedurii simplificate”, se arată în decretul semnat de dictatorul rus. Documentul a fost publicat pe website-ul guvernului rus.

Până acum, o procedură simplificată pentru obţinerea cetăţeniei ruse s-a aplicat doar locuitorilor din teritoriile separatiste din estul Ucrainei, precum şi din regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie, ocupate de invadatorii ruși, menţionează Reuters, care citează agenţia de presă rusă TASS, conform Agerpres.

De altfel, copiii ucraineni născuți după izbucnirea invaziei, în data de 24 februarie, în regiunea Herson, vor primi automat cetățenie rusă, spunea, în iunie, oficial de la Moscova.

„Copiii născuți după 24 februarie în regiunea Herson vor primi automat cetățenia Federației Ruse”, a declarat Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militare-civile impuse de Rusia în regiunea ocupată Herson pentru agenția de presă rusă RIA Novosti.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri