Putin: Zelenski este „o rușine pentru poporul evreu”

Data publicării:
Vladimir Putin gesticulează
Vladimir Putin spune că Ucraina nu va mai rezista mult timp. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin l-a calificat vineri pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care are origini evreiești, drept „o rușine pentru poporul evreu” și a acuzat din nouă că Ucraina se află în mâinile neonaziștilor, informează AFP și Reuters, preluate de news.ro.

„Am avut mulţi prieteni evrei încă din copilărie. Şi ei spun că Zelenski nu este evreu, ci o ruşine pentru poporul evreu. Nu este o glumă”, a declarat Vladimir Putin, în cadrul Forumul economic de la Sankt Petersburg, al cărui discurs a fost transmis în direct de televiziunea rusă.

Putin l-a acuzat din nou pe preşedintele ucrainean că „îi acoperă pe acei nenorociţi de neonazişti” şi că îi tratează ca pe nişte eroi pe colaboratorii nazişti din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„De ce nu ne ascultă?”, a întrebat el retoric. „Suntem obligaţi să luptăm împotriva acestui lucru”, a afirmat Putin.

„Avem tot dreptul să considerăm că obiectivul de denazificare a Ucrainei este unul dintre obiectivele-cheie”, a adăugat el reluând acuzaţiile de presupus „genocid” asupra rusofonilor din Ucraina, invocate în momentul invadării ţării vecine.

Vorbind despre situaţia de pe front, Putin a spus că în curând Ucraina îşi va epuiza tot stocul propriu de armament şi va depinde exclusiv de livrările din străinătate, iar în aceste condiţii nu va mai putea rezista mult.

„În curând, Ucraina va înceta cu totul să mai folosească propriile echipamente. Nu va mai rămâne nimic din el. Tot ceea ce folosesc în luptă este adus din afară. Nu poţi lupta mult timp aşa”, a spus Putin.

În ceea ce priveşte contraofensiva Ucrainei, Putin a continuat să susţină teza Moscovei că până acum se dovedeşte a fi un eşec. „Nu şi-au atins obiectivele în niciunul dintre sectoare. Cred că forţele armate ucrainene nu au nicio şansă aici”, a declarat liderul de la Kremlin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri