Raiduri de amploare ale poliției germane după ce rețeaua nazistă Artgemeinschaft a fost interzisă pentru ”îndoctrinarea copiilor”

Data publicării:
trei polițiști o casă
Ofițerii au luat cu asalt 26 de locații, aparținând a 39 de membri ai rețelei Artgemeinschaft. Sursa foto: Profimedia Images

Poliția germană efectuează raiduri uriașe, după ce rețeaua Artgemeinschaft ”profund rasistă și antisemită” a fost interzisă pentru că a încercat să răspândească ideologia nazistă la copii, transmit DW și The Guardian.

Poliția a desfășurat raiduri în toată Germania, în timp ce miniștrii au anunțat interzicerea unui grup de extremă dreapta descris ca o „asociație asemănătoare sectei, profund rasistă și antisemită”, care a încercat să îndoctrineze copiii cu ideologia nazistă.

Ofițerii au luat cu asalt 26 de locații, aparținând a 39 de membri ai rețelei Artgemeinschaft, în 12 land-uri, inclusiv Bavaria, Baden-Wüerttemberg și Brandenburg.

Raids against völkische settlers
sursa foto: Profimedia Images

Asociația are aproximativ 150 de membri și are legături cu mai multe grupuri de extremă dreapta, a transmis Ministerul de Interne. Sursa citată precizează că gruparea a folosit o credință pseudo-religioasă în zeii germanici pentru a răspândi ideologia nazistă în cadrul familiilor.

Folosind literatura din epoca nazistă, Artgemeinschaft a căutat să-i convertească pe tineri să adopte teoriile rasiale. De asemenea, a operat o librărie online care a căutat să radicalizeze și să atragă noi membri.

„Acesta este o nouă lovitură împotriva extremismului de dreapta și împotriva agitatorilor intelectuali care răspândesc și astăzi ideologiile naziste”, a spus ministrul de interne, Nancy Faeser.

„Acest grup de extremă dreaptă a încercat să ridice noi dușmani ai constituției prin îndoctrinarea dezgustătoare a copiilor și tinerilor”, a adăugat ea.

Germania a interzis o serie de grupări extremiste de dreapta în ultimele luni

Săptămâna trecută, a scos în afara legii o filială a grupului neo-nazist Hammerskins, cu sediul în SUA, cunoscut pentru concertele rock rasiste.

În 2022, în Germania erau aproximativ 38.800 de persoane în spectrul extremismului de dreapta, potrivit unui raport prezentat de agenția federală de informații internă BfV în iunie – în creștere de la 33.900 în 2021.

Numărul considerat potențial violent a crescut, de asemenea, de la 13.500 la 14.000.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri