Răpitorii a 136 de copii din Nigeria l-au răpit și pe bărbatul trimis să plătescă răscumpărarea pentru ei

Data publicării:
elevi rapiti nigeria
Captură APFTV din școala unde au fost răpiți 136 de elevi nigerieni. Sursa foto: Profimedia Images

O grupare din Nigeria care a răpit 136 de copii la finalul lunii mai, în orașul Tegina, l-a răpit și pe bărbatul trimisă să plătească răscumpărarea, informează BBC.

Bărbatul în vârstă fusese trimis de părinții copiilor răpiți, după ce aceștia reușiseră să strângă cele 30 de milioane de naira (73.000 de dolari), vânzându-și pământurile și alte bunuri.

Nordul Nigeriei se confruntă cu un val de răpiri în școli, motivul răpitorilor fiind strict financiar. Răscumpărările se plătesc de cele mai multe ori, însă răpirea persoanei care aduce răscumpărarea este ceva rar. Ulterior, membri grupării l-au sunat pe directorul școlii pentru a-i reproșa că suma trimisă nu era cea convenită.

Cum au fost răpiți copiii

Cei 136 de copii au fost răpiți la finalul lunii mai dintr-o școală islamică din Tegina, statul Niger. Oameni înarmați au intrat în oraș pe motociclete și au deschis focul, ucigând un om și rănind un altul. În timp ce oamenii fugeau să se ascundă, atacatorii au mers la școală și au răpit copiii.

Părinții și administratorii școlii au negociat cu răpitorii și au convenit să plătească răscumpărarea. Pentru a se obține suma cerută a fost vândut și o parte din terenul care aparținea școlii.

Directorul Malam Abubakar Alhassan a declarat pentru BBC că șase oameni au fost trimiși cu suma convenită să se întâlnească cu răpitorii. Întâlnirea a avut loc lângă o pădure unde erau ținuți copiii. Când au ajuns la locul întâlnirii, gruparea a cerut ca unul dintre bărbați să îi urmeze în pădure ca să numere banii. Ulterior, au sunat la școală și au spus că banii nu sunt suficienți. "Părinții nu mai pot strânge alți bani, acum se bazează pe Dumnezeu", a declara Alhassan pentru BBC.

Peste 1.000 de elevi nigerieni au fost răpiți din școli în ultimele 8 luni, iar sute de copii sunt încă ținuți prizonieri.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri