Răspunsul dat de Greta Thunberg, după ce secretarul Trezoreriei Americane a trimis-o să studieze economie

Data actualizării: Data publicării:
Greta Thunberg isi va dona premiul
FOTO: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

Greta Thunberg i-a oferit un răspuns secretarului Trezoreriei Americane, după ce acesta i-a transmis ironic să meargă la facultate şi să studieze economie înainte să recomande Statelor Unite să pună capăt investiţiilor în combustibilii fosili.

Greta Thunberg a spus că nu e nevoie de o diplomă pentru a înţelege schimbările climatice şi a constata că eforturile în materie de reducere de emisii de carbon nu sunt suficiente, relatează TheHill, citat de Mediafax.

Într-o conferinţă de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos Mnuchin a fost întrebat dacă SUA ar trebui să înceteze complet şi imediat investiţiile în sectorul combustibililor fosili, după cum a sugerat Thunberg.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Iniţial, ministrul de finanţe american s-a prefăcut că nu ştie cine este Thunberg, după care a respins îngrijorările activistei de mediu drept prost-informate.

"Este ea economistul şef? Cine este ea, sunt confuz", a glumit Mnuchin. ”Persoanele care cer oprirea investiţiilor ar trebui să ţină cont că există probleme enonomice semnificative, probleme cu locuri de muncă", a mai spus secretarul trezoreriei din administraţia Trump.

"După ce se duce şi studiază economie la facultate se poate întoarce pentru a ne explica", a spus Mnuchin.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri