Recruții care au comis masacrul din poligonul rus Belgorod s-ar fi enervat din cauza religiei. Dezvăluirile unui consilier prezidențial

Data actualizării: Data publicării:
soldai rusi
Carnaj într-un poligon de antrenament din Rusia, după ce doi recruți ar fi deschis focul asupra personalului unității Foto: Profimedia Images

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că cei doi recruți care au împușcat mortal 11 persoane și au rănit alte 15 într-un poligon de tragere din regiunea rusă Belgorod ar fi comis atacul după o ceartă pe teme religioase, scrie Reuters.

Oleksii Arestovici, un consilier al lui Zelenski, a declarat într-un interviu pe YouTube că atacatorii erau din Tadjikistan și au deschis focul asupra celorlalți după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este o națiune predominant musulmană, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși urmează diferite ramuri ale creștinismului, în principal ortodoxia.

Ministerul rus transmisese că atacatorii proveneau dintr-o națiune din Comunitatea Statelor Independente, care grupează nouă foste republici sovietice, inclusiv Tadjikistanul.

Reuters nu a putut confirma imediat comentariile lui Arestovici.

Site-ul de știri independent rusesc Sota Vision a relatat că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina, la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

Unsprezece persoane au fost împușcate mortal și alte 15 au fost rănite la un poligon de tragere din regiunea rusă Belgorod, unde se antrenau recruți pentru a fi trimiși în Ucraina, după ce doi dintre ei au deschis focul. Ministerul rus al Apărării a recunoscut incidentul într-un comunicat, dar l-a numit „atac terorist”.  

Ministerul rus al Apărării a declarat că victimele erau voluntari „care și-au exprimat dorința de a participa la operațiunea specială”, un termen preferat de Kremlin pentru invazia din Ucraina.

„Baza”, un canal Telegram cu știri despre forțele de ordine, a informat că împușcăturile au avut loc sâmbătă dimineața pe terenul de antrenament militar din districtul Valuiski, la numai 15 kilometri de granița cu Ucraina. 

În ultimul timp, regiunea Belgorod, aflată în imediata vecinătate a Ucrainei, a devenit din ce în ce mai frecvent teatrul unor incidente pentru care rușii îi învinuiesc pe ucraineni sau spun că sunt „accidente” - explozii la depozite de armament, de combustibil, centrale electrice sau chiar bombardamente în orașul de reședință, care are peste 300.000 de locuitori, așa cum s-a întâmplat joi. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri