Republica Moldova închide puncte de frontieră și suspendă zborurile spre și din Europa

Data publicării:
aeroport chisinau

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică din Republica Moldova a examinat situaţia epidemiologică cu Covid-19 şi a luat decizia de a suspenda zborurile spre Europa şi de a închide mai multe puncte de frontieră cu România şi Ucraina, se menţionează în documentul publicat de Moldpres.

Astfel, se menţionează în documentul din 13 martie 2020 al Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor vor asigura sistarea activităţii unor puncte de trecere a frontierei de stat pe segmentul de frontiera moldo-român şi moldo-ucrainean.

De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura sistarea curselor aeriene regulate cu Italia, Spania, Franţa începând de duminică, 15 martie 2020, ora 00:00.

Începând cu 16 martie, ora 00:00, vor fi sistate cursele aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia şi România.

Operatorii aerieni vor avea interdicţie să îmbarce călători care vin către Republica Moldova cu escală în Italia, Spania, Franţa, Germania, China, Iran şi Coreea de Sud.

De asemenea, operatorii aerieni au interdicţie să îmbarce persoane de altă cetăţenie, decât cea moldovenească, care vin în Republica Moldova. Excepţia fac persoanele apatride şi cetăţenii străini cu domiciliu, reşedinţă sau permis de şedere în Republica Moldova.

Hotărârea mai prevede ca autorităţile publice locale şi administratorii localurilor de agrement, recreere, sălilor de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, muzeelor, etc., să asigure sistarea activităţilor organizate, inclusiv în locurile de recreere şi de agrement, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pâna la data de 1 aprilie .

Managerii şi proprietarii companiilor de transport vor trebui să asigure igienizarea şi dezinfecţia vehiculelor după fiecare rută în staţiile terminus.

În plus, până la 31 martie, întrunirile şi serviciile religioase organizate de toate cultele pe întreg teritoriului Republicii Moldova, cu excepţia înmormântărilor.

Redactare Liviu Cojan

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri