Republicanii se pregătesc de „anchete de amploare” împotriva administrației Biden dacă vor câștiga alegerile intermediare

Data actualizării: Data publicării:
Kevin McCarthy
Kevin McCarthy ar putea deveni noul șef al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, dacă republicanii câștigă alegerile intermediare de marți. Foto: Profimedia Images

Republicanii din Statele Unite anunță că intenționează să deschidă anchete de amploare asupra administrației Biden dacă vor câștiga alegerile intermediare de marți. Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat, într-un interviu acordat CNN, inclusiv că republicanii ar urma să deschidă proceduri de punere sub acuzare față de membri ai administrației.

Dacă republicanii obțin controlul Camerei Reprezentanților după alegerile de marți, Kevin McCarthy, care ar urma să devină liderul Camerei, spune că va investiga retragerea armatei americane din Afganistan, cauzele pandemiei de coronavirus și a spus că nu exclude nici posibilitatea punerii sub acuzare a unor înalți oficiali ai administrației, deși nu a precizat dacă e vorba de președintele Biden sau de alți membri ai guvernului.

„Nu vom utiliza niciodată procedura punerii sub acuzare în scopuri politice”, a declarat McCarthy, care ar putea deveni, marţi, preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, înlocuind-o pe democrata Nancy Pelosi.

McCarthy a dat asigurări că beneficiază de susţinerea partidului său, precum şi a lui Donald Trump pentru a prelua şefia Camerei Reprezentanţilor, în contextul în care republicanii sunt daţi favoriţi în sondaje înaintea scrutinului de marţi în care toate cele 435 de mandate din camera inferioară a Congresului SUA sunt puse în joc.

La şapte ani după ce a eşuat în tentativa de a deveni preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, ales din California, îşi va putea lua revanşa graţie eforturilor sale de a-l curta pe Donald Trump şi pe susţinătorii săi fideli.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri