Rusia amenință Occidentul: Vom fi foarte duri dacă ne „furați” bunurile

Data publicării:
maria zaharova
Maria Zaharova (foto), purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Federației Ruse, a amenințat că Rusia va trata confiscarea activelor rusești ca hoție. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia a avertizat marți Occidentul că Moscova va fi foarte dură dacă Statele Unite și Uniunea Europeană vor confisca „bunurile rusești” în valoare de sute de miliarde de dolari, transmite Reuters.

După ce președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în 2022, Statele Unite și aliații săi au interzis tranzacțiile cu banca centrală și ministerul de finanțe al Rusiei, blocând circa 300 de miliarde de dolari de active rusești suverane în Occident.

UE a adoptat luni o lege care scoate deoparte profiturile extraordinare realizate din activele înghețate ale băncilor centrale ruse, a anunțat luni, într-un prim pas concret către obiectivul blocului de a utiliza banii pentru a finanța reconstrucția Ucrainei.

„Acesta este un furt: este însuşirea a ceva care nu vă aparţine”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la postul de radio Sputnik, a informat TASS.

Zaharova a spus că răspunsul de la Moscova va fi „extrem de dur”, deoarece Rusia simte că, în esență, are de-a face cu hoții.

„Având în vedere că țara noastră a calificat acest lucru drept furt, atitudinea va fi față de hoți”, a spus Zaharova. „Nu ca manipulatori politici, nu ca tehnologi exagerați, ci ca hoți”.

Rusia a mai transmis că, în cazul în care proprietățile sale sunt confiscate, va confisca bunurile americane, europene și alte bunuri ca răspuns.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri