Rusia anunță că 46 de civili au părăsit zona combinatului Azovstal

Data publicării:
profimedia-azovstal satelit
Imagini din satelit cu combinatul Azovstal din Mariupol. Foto: Profimedia Images

Două grupuri de civili au părăsit sâmbătă clădirile din apropierea combinatului siderurgic Azovstal din orașul Mariupol, a anunțat Ministerul rus al Apărării, citat de BBC.

25 de persoane au plecat sâmbătă după-amiază, iar alte 21 după lăsarea întunericului, au precizat reprezentanții ministerului într-o postare pe Telegram.

Conform acestora, civililor le-au fost asigurate hrana, cazarea și asistența medicală.

BBC anunță că nu a reușit să confirme această informație din surse independente.

Primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a declarat că aproximativ 1.000 de civili au rămas la uzina siderurgică, iar unii dintre ei se află „la granița dintre viață și moarte”.

Combinatul Azovstal din Mariupol a fost distrus aproape cu totul în urma bombardamentelor intense ale rușilor, arată imagini din satelit ale Maxar Technologies. Comandantul batalionului Azov a declarat că sunt pivnițe și buncăre la care soldații nu pot ajunge și nu pot verifica dacă acolo mai sunt oameni blocați.

Forțele ucrainene și sute de rezidenți rămași s-au refugiat în subsolurile fabricii de oțel. Imaginile din satelit nu arată clar dacă atacurile au distrus și vreunul dintre aceste adăposturi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri