Comandantul forțelor speciale cecene pe care Kadîrov le-a trimis să lupte în Ucraina a fost otrăvit

Data actualizării: Data publicării:
Kadîrov și Alaudinov
Alaudinov este conducătorul forțelor speciale Ahmat care luptă pentru Vladimir Putin în Ucraina. Foto: Profimedia Images

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat că generalul său de top s-a otrăvit după ce a pus mâna pe o scrisoare care emana un miros puternic, informează Newsweek.

Kadîrov a scris pe canalul său de Telegram că Apti Alaudinov, comandantul forțelor speciale Ahmat, a pus mâna pe o scrisoare care conținea o toxină neidentificată, potrivit Insider.

„Prieteni, dragul nostru frate ... Apti Alaudinov a fost otrăvit cu câteva zile în urmă”, a scris liderul cecen. Atât Alaudinov, cât și alți militari care au intrat în contact cu scrisoarea, au fost tratați de personalul medical care prin intervenția lor au reușit „să evite consecințele grave”, a transmis Kadîrov.

Liderul cecen a spus că a demarat o investigație a ceea ce el a descris a fi o „încercare de asasinare”, care ar fi produs deja rezultate pentru identificarea celor implicați.

„Totul este bine cu el acum, nimic nu îi amenință viața și sănătatea”, a scris Kadîrov despre Alaudinov, care împreună cu doi colegi sunt tratați la o clinică din Moscova.

Alaudinov, invitat de marcă al televiziunilor de stat din Rusia

Alaudinov este conducătorul forțelor lui Kadîrov care luptă pentru Vladimir Putin în Ucraina și este invitat des de televiziunile de stat din Rusia pentru a oferi noutăți despre luptele care se dau pe câmpul de luptă.

Alaudinov a spus că invazia rusă a Ucrainei este un „război sfânt” împotriva valorilor satanice ale Occidentului.

În luna octombrie, Kadîrov l-a criticat pe generalul Alexander Lapin după retragerea trupelor rusești din Krasnîi Liman (Lîman) din regiunea Donețk. Lapin a fost între timp înlocuit din funcția de comandant al Districtului Militar Central al Rusiei.

În ciuda multelor critici pe care le-a adresat Kremlinului despre felul în care a abordat lupta contra ucrainenilor, Kadîrov a insistat că Rusia va câștiga războiul și că „Occidentul va îngenunchea”.

„Statele europene vor trebui să coopereze în toate aspectele cu Federația Rusă”, a spus Kadîrov, care credea că războiul se va termina înainte de finalul anului. Mai mult, liderul Ceceniei a sugerat că Polonia ar putea fi următoarea țară pe care Rusia o va „denazifica și demilitariza”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri