News Alert Un avion de luptă de ultimă generație Su-34 s-a prăbușit peste un bloc în Rusia. Cel puțin 4 morți și 25 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
bloc in flacari in rusia
Avionul s-a prăbușit peste un bloc de locuințe, provocând un incendiu puternic. Sursă foto: Krasnodarsegodnea

Un avion rusesc de tip Su-34 s-a prăbușit luni peste un bloc din orașul Eisk, în regiunea rusă Krasnodar, situată în apropiere de teritoriile ocupate de Rusia în sud-estul Ucrainei. Prăbușirea aparatului de zbor a fost urmată de un incendiu de proporții. Ministerul Apărării de la Moscova a confirmat prăbușirea, spunând că era vorba despre un zbor de antrenament. 

ACTUALIZARE 21.30 Prăbușire avionului militar Su-34 în orașul Eisk s-a soldat cu patru morți și 25 de răniți, potrivit unui bilanț provizoriu, scrie agenția TASS. Printre răniți se numără și trei copii, cu vârste între 8 și 10 ani.

Știrea inițială

Aparatul de zbor era încărcat cu muniții, scrie Deschide.md, citând presa rusă.

Ministerul rus al Apărării afirmă că motoarele avionului au luat foc la scurt timp după decolare, iar piloții s-au catapultat.

„Astăzi, puțin timp după decolarea pentru un zbor de antrenament, de pe aerodromul militar din Districtul Militar de Sud, o aeronavă Su-34 s-a prăbușit. Avionul s-a prăbușit în orașul Eisk Potrivit raportului piloților catapultați, cauza accidentului a fost aprinderea unuia dintre motoare în timpul decolării. La locul prăbușirii Su-34 în curtea uneia dintre zonele rezidențiale, combustibilul aeronavei s-a aprins”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Avionul a căzut peste un bloc din orașul Eisk, provocând un incendiu.

Ministerul local al situaţiilor de urgenţă a transmis că cinci etaje ale blocului sunt în flăcări, etajele superioare s-au prăbuşit şi sunt afectate 45 de apartamente.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri