VIDEO. Rușii, despre Putin și mobilizare, înainte ca aceasta să fie anunțată: Și-a pierdut mințile. Are nevoie de ajutor psihiatric

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe o stradă din Rusia.
În Rusia se vorbea despre mobilizare cu câteva zile înainte să fie anunțată de Putin. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a ordonat miercuri o mobilizare militară parţială în Rusia, pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina. Cu toate acestea, în țară se vorbea cu câteva zile înainte despre ce va anunța liderul de la Kremlin. Iată ce spuneau câțiva locuitori din Moscova despre Putin și mobilizarea care urma să fie anunțată.

- Cred că președintele nostru și-a pierdut mințile. Are nevoie urgentă de ajutor psihiatric. În loc să îi ajute pe cetățeni, în loc să le facă viața mai bună, ei au început un război pe care Rusia îl va pierde, în mod evident.

- Ar fi ceva foarte trist dacă amândoi am muri. Sper că nu va fi o mobilizare generală, iar dacă va fi, oamenii vor face tot posibilul să scape de ea. Am prieteni în Donețk, care se ascund în subsolurile caselor lor. Nu ies din casă. Mamele lor le aduc mâncare și apă. Mă aștept la același lucru de la mobilizarea noastră. Oamenii nu știu pentru ce luptă.

- Să murim pentru iahturi, palate și bani? Să murim pentru ca odraslele deputaților noștri să studieze în străinătate? Nu sunt pregătit pentru asta. Eu însumi nu duc o viață bună. Nu sfătuiesc pe nimeni să plece acolo (pe frontul din Ucraina n.r.).

- Nu vorbesc și pentru el, dar, personal, vreau să spun că am obiective mult mai importante, precum a avea o educație bună și o viață stabilă. Din păcate, nu vreau să mor pentru pace, orice ar însemna această „pace”.

- Nu voi spune unde lucrez, dar deja autoritățile ne deranjează angajații. Îi întreabă despre diplomele lor. Îi întreabă dacă au profesii militare. Acum consolidează baza. Cel mai probabil vor trimite oameni obișnuiți în Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri