Rușii folosesc interviul lui Macron în care a spus că Rusia e „adversară” ca unealtă de propagandă. Clipul rulează în secții de vot

Data actualizării: Data publicării:
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron a declarat, în interviul de joi seară că Rusia trebuie perceptută ca „adversar”. Foto: Profimedia Images

Rușii folosesc pe post de propagandă interviul de joi seară al lui Emmanuel Macron, în care președintele francez a spus că Rusia este un „adversar” și difuzează fragmente din acest interviu în secțiile de vot la simulacrul de alegeri prezidențiale de vineri, scenetă pe care Putin o regizează pentru a-și mai acorda încă un „mandat”.

Emmanuel Macron a catalogat Rusia, joi seara, în acest interviu acordat posturilor TF1 şi France2, drept „adversară” şi nu „inamică” şi şi-a reiterat sprijinul faţă de Ucraina. Însă „noi nu suntem în război cu Rusia”, a precizat el. El a mai spus că dictatorul rus este „prins într-o derivă personală, represivă şi autoritaristă în ţara sa”. 

Imaginile din interviul lui Macron rulează pe ecran în timp ce ruşii „votează”, relatează BFMTV, citată de news.ro.

„Nu este deloc un lucru inofensiv. Nu e ca şi cum şeful secţiei ar fi spus «ia să pornesc televizorul să mai treacă timpul». Nu, în realitate este aproape un afiş electoral. Aveţi faţa lui Emmanuel Macron care este «inamicul» Rusiei lui Putin”, analizează un editorialist politic internațional al BFMTV, Patrick Sauce.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a fost luat în vizor de propaganda regimului criminal de la Kremlin în ultimele zile, după ce a făcut declarații controversate legate de o eventuală defășurare de trupe NATO pe frontul din Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri