Video Macron avertizează: Dacă Rusia câștigă în Ucraina, România și Moldova vor fi amenințate

Data actualizării: Data publicării:
Paris: Macron gestures during an interview on the french TV France 2
Președintele francez Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Europa trebuie să se pregătească pentru război dacă vrea pace, spune președintele Franței Emmanuel Macron. Potențialul adversar este Rusia lui Putin, un adversar care nu se va opri în Ucraina, dacă va învinge trupele Kievului. Va amenința țările vecine: Moldova, România și Polonia, a adăugat liderul de la Paris. El a mai avertizat și că dacă Rusia câștigă războiul, credibilitatea Europei va fi redusă la zero. Și, după ce a stârnit recent controverse vorbind de trupe la sol în Ucraina, își menține afirmația. Macron crede că Europa nu trebuie să excludă nimic. Nu trebuie să traseseze linii roșii, pentru că fi un semn de slăbiciune în fața lui Putin. A refuzat să dea detalii despre cum ar putea arăta o desfășurare la sol în Ucraina.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Dacă Rusia va câștiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero. Ce fel de credibilitate va avea Uniunea Europeană la ea acasă, dacă va permite acest lucru? Ce securitate vor mai avea europenii? Credeți că polonezii, lituanienii, estonienii, letonii, românii, bulgarii vor mai avea o secundă de pace? Ce să mai vorbim despre Republica Moldova, care nici măcar nu este membră UE, dar care va fi amenințată instantaneu.

Dacă Rusia ar câștiga, viața francezilor s-ar schimba. Nu am mai avea deloc securitate în Europa. Cine s-ar putea gândi, pentru o singură secundă, că președintele Putin, care nu a respectat niciuna dintre limitele și niciunul dintre angajamentele sale, s-ar opri acolo (n.r. Ucraina)”.

În această dimineaţă, o primă reacţie a venit de la Moscova: „Sunt vise nebune și paranoice”, a spus şeful spionajului rusesc Serghei Narîşkin.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri