Scandal în Ungaria. Viktor Orban anunță modificarea Constituției, după ce președinta a grațiat un condamnat într-un dosar de pedofilie

Data actualizării: Data publicării:
katalin novak viktor orban
Surse foto colaj: Profimedia Images/ captură video Viktor Orban (Facebook)

Premierul Viktor Orbán a transmis că „nu există milă pentru infractorii pedofili”, înainte de a anunța modificarea Constituției, potrivit HVG.hu. Aceasta după ce președinta maghiară Katalin Novák l-a grațiat pe directorul adjunct al casei de copii Bicske, condamnat pentru tentativă de constrângere în cazul în care șeful instituției a fost condamnat pentru abuz sexual asupra copiilor. 

„Am depus un amendament constituțional care face imposibilă grațierea autorului unei infracțiuni împotriva unui copil minor”, a anunțat Viktor Orbán pe pagina sa de Facebook. 

Orbán a făcut acest anunț după ce vinerea trecută s-a aflat că președintele Katalin Novák l-a grațiat pe directorul adjunct al casei de copii Bicske, care a fost condamnat pentru tentativă de constrângere în cazul în care directorul a fost condamnat pentru abuz sexual asupra copiilor. 

Directorul adjunct știa că șeful său abuzase de mai mulți copii de la căminul de copii din Bicske, dar a scris o mărturie falsă în numele unuia dintre copiii în cauză, susținând că a inventat evenimentele, încercând apoi să-l forțeze să o semneze, adică să își retragă declarația incriminatoare anterioară. 

Cazul a devenit un scandal uriaș, opoziția protestând și cerând demisia lui Novák.  

Într-o înregistrare video postată joi după-amiază pe Facebook, Viktor Orbán a declarat: „Nu există milă pentru autorii de acte de pedofilie, aceasta este convingerea mea personală. A apărut o dezbatere cu privire la puterea clemenței prezidențiale, dar aici nu trebuie să ne certăm, ci să creăm o situație clară cu o decizie clară, lipsită de ambiguitate”. El a adăugat că are, de asemenea, cinci copii și șase nepoți și că, dacă cineva s-ar atinge de ei, primul său gând ar fi „să îi taie în bucăți”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri