Scholz: Germania ar putea opri anul acesta importurile de petrol din Rusia

Data actualizării: Data publicării:
olaf scholz declaratii de presa
Cancelarul german Olag Scholz. Foto: Profimedia Images

Germania ar putea fi în măsură să oprească importurile de petrol din Rusia anul acesta, a declarat, vineri, cancelarul Olaf Scholz, relatează Reuters.

Cancelarul german a precizat că va dura mai mult până când cea mai mare economie europeană se va elibera de dependenţa de gazele din Rusia.

Renunțarea la importurile de energie rusească necesită investiții și infrastructură, a mai spus Scholz, adăugând că Germania a pregătit măsuri pentru a deveni independentă de importurile din Rusia "înainte de începerea războiului".

Vorbind în timpul unei conferinţe de presă cu premierul britanic Boris Johnson în Londra, Scholz a declarat că Germania va continua să livreze arme Ucrainei pentru a o ajuta să facă faţă invadării de către Rusia.

Reducerea dependenţei de gazul rusesc este o provocare pentru cea mai mare economie a Europei, având în vedere că intenţionează să îşi închidă ultimele centrale nucleare încă din acest an şi termocentralele pe cărbune până în 2030.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a precizat recent că înainte de invazia Rusiei în Ucraina, 35% din petrolul Germaniei provenea din Rusia, acum importurile au scăzut la 25%. În declarațiile anterioare, el a spus că, de la invazie, dependența Germaniei de gazul rusesc a scăzut de la 55% la 40%.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri