Scholz spune că acuzația lui Putin privind „ambițiile imperialiste” ale NATO este ridicolă

Data actualizării: Data publicării:
Olaf Scholz vorbește de la pupitrul NATO
Cancelarul Germaniei, într-un discurs la Summit-ul NATO de la Madrid, din 2022. Foto: Profimedia Images

Olaf Scholz spune că acuzația lui Vladimir Putin, conform căreia NATO are „ambiții imperialiste”, este ridicolă. Cancelarul german a făcut afirmația în cadrul conferinței de presă de la finalul summit-ului NATO de la Madrid.

„Sincer, este destul de ridicol. NATO este o alianţă de apărare. Ea nu este o ameninţare pentru nimeni”, a declarat Scholz.

„Mai degrabă Putin este cel care a făcut din imperialism scopul politicii sale, afirmând că ţările vecine Rusiei făceau parte din ţara sa. Asta chiar este imperialism şi asta nu poate fi denumit altfel”, a subliniat șeful guvernului german..

„Ţările lidere ale NATO vor să-şi afirme hegemonia, ambiţiile imperiale”, a spus Putin, miercuri, în timpul unei vizite la Aşgabat, capitala turkmenă. Dictatorul rus s-a aflat în Turkmenistan pentru a participa la așa-zisul „Summit al țărilor de la Marea Caspică”, o încercare evidentă de a distrage atenția de la summit-ul NATO de la Madrid, dar care a reușit doar să demonstreze din nou cât de izolat este.

„Apelul adresat Ucrainei de a continua luptele şi a refuza negocierile nu face decât să confirme ipoteza noastră că Ucraina şi binele poporului ucrainean nu sunt obiectivul Occidentului şi NATO, ci un mijloc de a-şi apăra propriile interese”, a adăugat Putin.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri