Şeful Academiei Internaţionale Anticorupţie a fost suspendat pentru suspiciuni de corupţie

Data publicării:
Şeful Academiei Internaţionale Anticorupţie, Thomas Stelzer, a fost suspendat pentru suspiciuni de corupţie
Şeful Academiei Internaţionale Anticorupţie, Thomas Stelzer, a fost suspendat pentru suspiciuni de corupţie. Foto: Profimedia Images

Diplomatul austriac Thomas Stelzer, care conduce Academia Internaţională Anticorupţie (IACA), o organizaţie internaţională impulsionată de ONU, a fost suspendat din funcţie în urma unor suspiciuni de corupţie, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Respectiva instituţie a emis vineri un comunicat în care menţionează că a fost înştiinţată de Austria asupra primirii unor denunţuri anonime împotriva lui Stelzer privind o presupusă deturnare de fonduri ale acestei instituţii, iar justiţia austriacă examinează în prezent deschiderea unei investigaţii penale.

Prin urmare, consiliul director al IACA, organizaţie ce-şi are sediul în localitatea austriacă Laxenburg, la circa 30 de kilometri de Viena, a decis suspendarea lui Thomas Stelzer din funcţie. Acesta din urmă s-a apărat în faţa acuzaţiilor şi a declarat că a renunţat la imunitatea diplomatică pentru a nu întârzia desfăşurarea anchetei.

Academia Internaţională Anticorupţie, creată la iniţiativa Biroului ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), Interpolului, Austriei şi Biroului European Anti-Fraudă (OLAF), are ca obiect de activitate formarea specialiştilor din întreaga lume în activităţi de combatere a corupţiei şi cooperarea în acest domeniu. Până în prezent 76 de state au aderat la tratatul fondator al IACA.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri