Șeful delegației UE la Ankara: Turcia nu ar trebui să adopte propaganda lui Vladimir Putin

Data publicării:
erdogan si putin la o intalnire diplomatica
Turcia este ţară membră a NATO şi menţine relaţii apropiate atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia. Foto: Profimedia Images

Turcia ar trebui să aibă grijă să nu adopte propaganda lui Putin, a declarat ambasadorul UE la Ankara, Nikolaus Meyer-Landrut, care consideră că în prezent țara "face echilibristică". Pe de o parte, Turcia este în mod ferm de partea NATO şi a Ucrainei, iar pe de altă parte, Ankara a criticat în mod repetat Occidentul.

Turcia ar trebui să restricţioneze "canalele de propagandă ruse", a îndemnat Nikolaus Meyer-Landrut, menţionând în acest context canalul RT, relatează dpa. El şi-a exprimat speranţa că Turcia nu va compromite sancţiunile pe care Europa le-a impus Rusiei în urma atacului său asupra Ucrainei.

Şeful diplomaţiei turce, Mevlut Cavusoglu, a declarat în urmă cu câteva zile că ţara sa va ţine deschis spaţiul său aerian pentru zborurile ruse, astfel ca ruşii din UE şi din alte ţări să poată călători în continuare. Spaţiul aerian al UE a fost închis pentru avioanele ruse din 27 februarie.

Până acum guvernul turc a respins sancţiunile care vizează Rusia. Pe de o parte, Turcia este în mod ferm de partea NATO şi a Ucrainei, iar UE recunoaşte aceste lucru, a continuat Meyer-Landrut. Iar, pe de altă parte, Ankara a criticat în mod repetat Occidentul. "Turcia nu va putea face echilibristică pe termen lung", a atenţionat el.

Preşedintele turc Recep Erdogan a declarat recent că răspunsul Europei la invazia rusă în Ucraina seamănă cu o "vânătoare de vrăjitoare" împotriva poporului, literaturii şi artiştilor ruşi.

Turcia este ţară membră a NATO şi menţine relaţii apropiate atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia. Ţara depinde de Moscova pentru livrările de hidrocarburi şi de cereale.

În războiul din Ucraina, Ankara se consideră un mediator, notează dpa, citată de Agerpres. Erdogan a subliniat în repetate rânduri că nu vrea să renunţe la niciunul dintre aceste parteneriate. Potrivit experţilor, deteriorarea relaţiilor cu Moscova ar putea avea consecinţe dramatice pentru politica internă şi externă a Turciei, care se află deja într-o profundă criză economică

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri