Şeful serviciilor de informaţii din Coreea de Sud și-a dat demisia

Data publicării:
Kim Kyou Hyun cu ochelari zambeste
Kim Kyou Hyun și-a dat demisia din fruntea serviciului de informații sud-coreean. Foto: Profimedia

Şeful serviciilor de informaţii din Coreea de Sud, Kim Kyou-hyun, a demisionat duminică, informează agenţia de presă Yonhap. Decizia acestuia vine pe fondul tensiunilor în creştere cu Coreea de Nord, din cauza programelor sale nucleare şi de rachete balistice.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a acceptat demisia lui Kim Kyou-hyun, directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), potrivit Yonhap, preluată de Agerpres.

Alţi doi importanţi oficiali NIS au demisionat şi ei, a precizat agenţia.

Demisiile par să aibă legătură cu problemele de management care afectează agenţia încă din iunie, au estimat mass-media locale.

Anunţul survine în momentul în care Coreea de Nord îşi accelerează dezvoltarea programelor sale de armament. Phenianul a reuşit la începutul acestei săptămâni să plaseze pe orbită primul său satelit militar de spionaj.

Kim Kyou-hyun, un diplomat de carieră care a fost consilier adjunct pentru securitate naţională, a fost numit în mai 2022 director al NIS după ce preşedintele Yoon Suk Yeol a preluat puterea.

Potrivit biroului prezidenţial citat de Yonhap, Kim a acţionat pentru „restaurarea reputaţiei NIS ca principală agenţie de informaţii şi securitate a ţării” în perioada care a urmat instalării noului guvern sud-coreean.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri