Șeful Statului Major din Belarus ar fi demisionat pentru că militarii săi refuză să participe la războiul din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Viktor Gulevich
Șeful Statului Major din Belarus ar fi demisionat. Foto: Profimedia

Șeful Statului Major din Belarus ar fi demisionat. În scrisoarea atribuită lui Viktor Gulevich, șeful Statului Major anunță că renunță la funcție și că, din cauza refuzului masiv al personalului militar de a lua parte la acțiunile militare, Forțele Armate din Belarus nu au capacitatea de a completa niciun grup de batalioane. Mai mult, precizează că, nici măcar înlocuirea comandanților unităților militare nu ar putea duce la completarea acestor batalioane.

În scrisoarea atribuită șefului Statului Major și datată 4 martie, scrie că militarii din Belarus refuză în număr mare să participe la războiul din Ucraina și că este în imposibilitatea de a completa și un singur batalion. Oleksiy Arestovych, consilier al șefului de cabinet al președinției ucrainene, a anunțat că verifică această informație.

Un consilier din partea liderei opoziției din Belarus spunea, de altfel, că planul lui Vladimir Putin prevedea intrarea trupelor Belarusului în Ucraina în urmă cu o săptămână. Dar ceva a mers prost. Unii ofițeri au demisionat, alții au fugit din Belarus.

Ministerul Apărării din Belarus a infirmat informația privind demisia lui Viktor Gulevich și spune că Gulevich nu poate cere ministrului Apărării din Belarus să demisioneze și asta pentru că doar cel care l-a numit, Comandantul șef al Forțelor Armate ale Belarusului, poate accepta demisia sa, scrie uazmi.com.

Oleksiy Arestovych a declarat că armata Belarusului nu participă în prezent la luptele din Ucraina.

 

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri