Singurul lider occidental care s-a întânit cu Putin de la începutul invaziei: Președintele rus are „propria logică de război”

Data publicării:
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, se opune suplimentarii contributiilor la bugetul UE.
Cancelarul Austriei, Karl Nehammer. Foto: Profimedia

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, singurul lider occidental care s-a întâlnit cu preşedintele Rusiei de la începutul invaziei din Ucraina, spuneVladimir Putin are „propria logică de război și crede că va câştiga în Ucraina.

Nehammer a declarat pentru NBC că preşedintele rus Vladimir Putin este „în propria logică de război și că crede că va câştiga războiul.

Karl Nehammer este primul lider european care s-a întâlnit cu Putin la Moscova de când Rusia a invadat Ucraina.

I-am spus clar atitudinea lui, punctul lui de vedere nu este împărtășit de nimeni. El vede invazia ca pe un fel de operațiune de autoapărare a Federației Ruse. El numește asta operațiune militară specială. Eu o numesc război”, a continuat el.

Trebuie să ne uităm în ochii lui şi trebuie să-l confruntăm cu ceea ce vedem în Ucraina, a mai spus Karl Nehammer, explicându-și astfel vizita la Moscova, care a fost criticată de mulţi lideri europeni.

Înainte de a ajunge la Moscova, Nehammer a vizitat Bucha, oraşul de lângă Kiev unde sute de civili ucraineni au fost torturați și uciși de trupele ruse, potrivit Mediafax.

Cancelarul a declarat că i-a spus lui Putin ce a văzut la Bucha şi „nu a fost o discuție prietenoasă".

El a adăugat că Putin a spus că „va coopera cu o anchetă internaţională, pe de o parte, iar pe de altă parte, a spus că nu are încredere în lumea occidentală. Deci aceasta este problema acum și aceasta va fi și în viitor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri