SpaceX a concediat mai mulți angajați care au spus că Elon Musk este „o rușine” pentru companie

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk
„SpaceX trebuie să se distanțeze rapid și în mod explicit de brandul personal al lui Musk”, au cerut semnatarii scrisorii. Foto: Profimedia Images

SpaceX a concediat cel puțin cinci angajați după ce a descoperit că aceștia au scris și distribuit o scrisoare în care îl criticau pe Elon Musk, fondatorul companiei aerospațiale, și îndemnau conducerea să promoveze o cultură mai primitoare, potrivit unor surse familiarizate cu incidentul, informează Reuters.

The New York Times a raportat joi că SpaceX a dat afară mai mulți angajați asociați cu scrisoarea, potrivit surselor din interiorul companiei, fără să specifice câți dintre ei au fost concediați. SpaceX nu a oferit niciun răspuns până acum despre acest incident.

Președintele SpaceX Gwynne Shotwell a trimis un email în care spunea că cei care au ajutat la distribuirea scrisorii au fost concediați pentru că i-au făcut pe ceilalți angajați să se simtă „neconfortabil, intimidați și agresați, și/sau supărați că au fost forțați să semneze ceva ce nu îi reprezintă”.

Elon Musk a oferit 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea platformei de socializare Twitter și a clarificat faptul că dorește să facă siteul mai accesibil și mai liber. Miliardarul le-a spus joi angajaților Twitter că ar trebui să permită „lucruri destul de scandaloase” atâta timp cât nu încalcă legea.

Scrisoarea de la SpaceX, văzută de Reuters și intitulată „O scrisoare deschisă pentru directorii SpaceX”, l-a numit pe Musk „o distragere [a atenției] și o rușine” pentru compania pe care a fondat-o.

Semnatarii scrisorii cereau conducerii trei lucruri principale: „SpaceX trebuie să se distanțeze rapid și explicit de brandul personal al lui Musk”, „întrega conducere să fie responsabilă pentru a face SpaceX un loc minunat de muncă pentru toată lumea” și „să definească și să răspundă în egală măsură tuturor formelor de comportament inacceptabil”.

Shotwell, persoana care conduce mare parte din activitatea de zi cu zi a companiei, a spus că va aplica standardele SpaceX de „toleranță zero” împotriva cazurilor de hărțuire a angajaților.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri