Spania începe să relaxeze măsurile de carantină, deși înregistrează zilnic mii de cazuri noi

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus Spania
Foto: Profimedia Images

Premierul Pedro Sanchez va începe să relaxeze restricțiile instituite în Spania, deși mii de cazuri noi sunt confirmate în țara sa zilnic, informează CNN.

Într-o conferință susținută duminică, Sanchez i-a avertizat pe cetățeni să fie precauți în continuare, pe măsură ce numărul infecțiilor și victimelor continuă să scadă.

"Vreau să fiu clar, nici măcar nu am intrat în faza a doua... Starea de urgență continuă, drept urmare măsurile de izolare continuă", a spus Sanchez.

Premierul a anunțat că relaxarea restricțiilor, care ar urma să înceapă de luni, se va desfășura progresiv și va fi monitorizată. Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cel puțin 160.000 de oameni fiind infectați. Bilanțul victimelor a depășit 17.200 de morți.

Vor fi stabiliți indicatori pentru a măsura rata infecțiilor și capacitatea sistemului sanitar, iar pe baza acestor indicatori se va stabili ce restricții pot fi ridicate. Mai multe decât orice, a spus Sanchez, progresul în combaterea virusului nu va fi pus în pericol.

Pedro Sanchez și-a asumat responsabilitatea pentru că faptul că Spania nu a avut stocuri suficiente de materiale de protecție, precum măști, însă a spus că întreaga lume a fost prinsă nepregătită.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri