Stare de urgență în Islanda, de teama unei erupții vulcanice. Mii de oameni vor fi evacuați

Data publicării:
un vulcan erupe in islanda
Islanda a declarat stare de urgență, după ce o serie de cutremure au stârnit temeri cu privire la o erupție vulcanică. FOTO: Profimedia Images

Islanda a declarat stare de urgență, după ce o serie de cutremure au stârnit temeri cu privire la o erupție vulcanică, transmite BBC.

Autoritățile au ordonat evacuarea a mii de oameni care locuiesc în orașul sud-vestic Grindavik, ca măsură de precauție.

Met Office din Islanda (IMO) a transmis că sunt semne că ar urma o erupție vulcanică, adăugând că „au avut loc schimbări semnificative în activitatea seismică”.

Peste 20.000 de cutremure au fost înregistrate în sud-vestul Islandei de la sfârșitul lunii octombrie.

Agenția de Protecție Civilă din Islanda a declarat că decizia de evacuare a venit după ce OMI nu a putut exclude că un „tunel de magmă care se formează în prezent ar putea ajunge la Grindavik”.

Într-o declarație de vineri, autoritățile au declarat că oamenii trebuie să părăsească orașul, dar au subliniat, de asemenea, că nu este o „evacuare de urgență”, cerându-le să „rămână calmi”.

„Nu există niciun pericol imediat iminent, evacuarea este în primul rând preventivă, având ca obiectiv principal siguranța tuturor locuitorilor din Grindavik”, a mai explicat un oficial.

 

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri