STATISTICĂ. Epidemia de crime din Mexic. Analist: „Cifrele sunt înfiorătoare”

Data actualizării: Data publicării:
police

Rata omuciderilor din Mexic a crescut cu 16% în prima jumătate a acestui an, indică cifrele Ministerului de Interne.

Redată în cifre, statistica arată că 15.973 de persoane au fost ucise în Mexic în primele șase luni ale anului 2018, transmite The Guardian.

Este cel mai mare număr de morți pe acest segment de timp din 1997 încoace, de când există evidențele statistice privind criminalitatea din Mexic.

„Cifrele sunt înfiorătoare...”, spune analistul în securitate Alejandro Hope.

Autoritățile spun că această epidemie de asasinate este cauzată de reglările de conturi dintre cele mai puternice două carteluri de droguri, Jalisco și Sinaloa, care se luptă pentru controlul rutelor de trafic în Baja California.

În prezent, Baja California are a doua cea mai mare rată a omucedirilor la nivel național, pe primele șase luni ale acestui an: 71 de crime la 100.000 de locuitori.

Cel mai periculos stat mexican rămâne Colima, pe coasta Pacificului, care are o rată a omuciderilor, în același interval, de 80 la 100.000  de locuitori.

Peste 40% din teritoriul Mexicului este captiv în violența crimei organizate, declara recent Alfonso Romo, șeful de cabinet al președintelui Andres Manuel Lopez Obrador (abreviat AMLO).

Din 2006, criminalitatea din Mexic a dus la moartea a nu mai puțin de 200.000 de oameni.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri