SUA trimit un nou ajutor umanitar Ucrainei, în valoare de 360 de milioane de dolari

Data actualizării: Data publicării:
Antony Blinken
Antony Blinken, secretarul de stat american. Foto: Profimedia Images

Statele Unite anunță că trimit un nou ajutor umanitar Ucrainei, în valoare de 360 de milioane de dolari. Ajutorul este destinat populației civile care are nevoie de hrană, apă potabilă, asistență economică și adăpost, a spus, sâmbătă, secretarul american de stat.

„Angajamentul nostru faţă de poporul ucrainean este ferm”, a subliniat Blinken într-un mesaj pe contul său de Twitter, adăugând că banii „vor ajuta oamenii din Ucraina şi refugiaţii care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului brutal rusesc”.

La scurt timp, Departamentul de Stat a detaliat într-un comunicat că fondurile vor fi trimise prin două canale: 288 de milioane de dolari prin Departamentul propriu-zis şi peste 80 de milioane prin Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

„De la începutul războiului (...) Statele Unite au oferit o asistenţă umanitară de peste 1.280 de milioane de dolari pentru a face faţă acestei crize, iar noi suntem cel mai mare donator individual de asistenţă umanitară pentru Ucraina”, mai spune Blinken în mesajul său.

Guvernul american a anunţat, vineri, un pachet suplimentar de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, constând în arme cu „o capacitate de precizie mai ridicată”, inclusiv patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) şi muniţie pentru aceste proiectile cu rază lungă de acţiune.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri